OM OSS

 

Vi heter Bente og Erik, og bor på Lystad i Sandefjord kommune i Vestfold/Telemark fylke, her er det kort vei til både skjærgården og skogen

Hundene bor inne hos oss, de har område å bevege seg fritt på ute og vi er mye i skogen.

Vi bestemte oss i 2006 for å etablere Kennel Ratoppen. Vi søkte om kennel navn seinhøsten 06, og fikk godkjenningen tidlig 07.

Vårt første valpekull fikk vi i april 2008.Grunnlaget var Storfoten's Ærte Guri som ble kjøpt i 2005.

Hun var ei fantastisk tispe, med et utrolig lynne og rolig framtoning, hun elsker barn og voksne, alle egentlig :-) Det var pga henne vi etter hvert ville starte med oppdrett av Dachs.

Jeg begynte å lese om avl, genetikk og forstod raskt at her ble man aldri utlært, og heldigvis vil jeg si. Har også kurset meg via NKK og gått Oppdretterskolen og Kynologikurs.

Det har mer eller mindre vært dyr involvert i mitt liv. Fra første blandingshund Beagel/Buhund!!

Ei jente faren min kom hjem med når jeg var 6 år. Etter det har det vært katter, kaniner, Marsvin, Fugl. Har hatt store hunder før Dachs.

Jeg brukte lang tid på å bestemme meg for hund før jeg kjøpte Dachs. Jeg ville ha hund som ikke ble så stor, men skulle ikke være selskapsklassen. 


Ville ha en allrounder med meninger og stort hjerte, og det har jeg i høyeste grad fått.

Vi har hundene som familiemedlemmer og vårt mål er å avle gode friske familiehunder, med godt lynne og som kan være en følges venn som vil berike livet til sin eier.

Vi følger også NKK og Norske Dachshund klubbersforbund sine rettningslinjer for avl og oppdrett,

samtidig som vi hele tiden gjør vårt ytterste for å avle på rasens beste egenskaper

Bente Fimland Therkelsen